IBM hjälper Conti med självkörande bil

2013-09-11 13:17  

Den stora bilunderleverantören Continental tar hjälp av datorjätten IBM med målet att utveckla självkörande bilar.

Tyska Continental har lång erfarenhet av att tillverka komponenter till bilindustrin. I takt med att efterfrågan på uppkopplade fordon växer vänder sig nu underleverantören till giganten i datorområdet, IBM, för att ta fram teknik som i förlängningen ska leda till självkörande bilar.

- IBM är ledande inom Big Data och Cloud Computing, sade Elmar Degenhart, styrelseordförande i Continental, när nyheten kablades ut på bilmässan IAA i Frankfurt. IBMs erfarenhet inom molnbaserade plattformar och inbäddade system, kombinerat med vårt expertkunnande inom bilelektronik skapar grunden för en ny generation intelligent uppkopplade fordon.

Företagen ser den här typen av samarbeten som ett bevis för att bilindustri och it-företag kommer att närma sig framöver.

Viktiga hållpunkter för den framtida bilindustrin är självkörande bilar, minskade utsläpp, bränsleeffektiv körning, eldrift och uppkoppling. I samtliga dessa områden är samverkan med it-industrin nödvändig.

Utvecklingen av hjälpmedel för att förutsäga situationer under bilkörningen kommer så småningom att utvecklas till självkörande bilar, spår Degenhart.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt