I dag börjar Tesla leverera Model 3 till kunder i Europa

2019-02-07 09:35  
En bild från Sverigepremiären av Tesla Model 3. Foto: Thommy Tengborg/TT

Nu är Teslas nya elbil här. En skeppslast Model 3 har landat i Belgien och ska börja levereras till kunder runt om i Europa.

Det har gått en dryg månad sedan Tesla började ta emot beställningar på Model 3 i Europa, och i dag ska de första bilarna levereras till kunderna, rapporterar elbilssajten Electrek.

Med en minimal försening, faktiskt. Tidigare i veckan anlände ett fraktfartyg med "tusentals" bilar ombord till hamnen i belgiska Zeebrugge. Redan igår bjöds Tesla-kunder i Belgien och Nederländerna in för att hämta upp sina bilar vid Teslas anläggning i Tilburg. Men på grund av problem med avlastningen fick de vackert vänta.

Läs mer: Då visar Polestar upp sin elbil ”Model 2”

I en kommentar på Twitter skriver Teslas vd Elon Musk att leveranserna istället kommer att inledas under torsdagen.

Det blir de första riktiga leveranserna i Europa. Sedan tidigare finns det några enstaka exemplar av Model 3 som gråimporterats eller som Tesla använt som visningsexemplar för kunder och motorjournalister.

Läs mer: Tesla köper batteriföretag för två miljarder kronor

Nu ska volymerna öka snabbt. Om tidigare uppgifter stämmer kommer Tesla inom kort att kunna leverera 3 000 bilar i veckan till europeiska kunder.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt