I dag börjar Tesla leverera Model 3 till kunder i Europa

2019-02-07 09:35  
En bild från Sverigepremiären av Tesla Model 3. Foto: Thommy Tengborg/TT

Nu är Teslas nya elbil här. En skeppslast Model 3 har landat i Belgien och ska börja levereras till kunder runt om i Europa.

Det har gått en dryg månad sedan Tesla började ta emot beställningar på Model 3 i Europa, och i dag ska de första bilarna levereras till kunderna, rapporterar elbilssajten Electrek.

Med en minimal försening, faktiskt. Tidigare i veckan anlände ett fraktfartyg med "tusentals" bilar ombord till hamnen i belgiska Zeebrugge. Redan igår bjöds Tesla-kunder i Belgien och Nederländerna in för att hämta upp sina bilar vid Teslas anläggning i Tilburg. Men på grund av problem med avlastningen fick de vackert vänta.

Läs mer: Då visar Polestar upp sin elbil ”Model 2”

I en kommentar på Twitter skriver Teslas vd Elon Musk att leveranserna istället kommer att inledas under torsdagen.

Det blir de första riktiga leveranserna i Europa. Sedan tidigare finns det några enstaka exemplar av Model 3 som gråimporterats eller som Tesla använt som visningsexemplar för kunder och motorjournalister.

Läs mer: Tesla köper batteriföretag för två miljarder kronor

Nu ska volymerna öka snabbt. Om tidigare uppgifter stämmer kommer Tesla inom kort att kunna leverera 3 000 bilar i veckan till europeiska kunder.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt