Hoverboards granskas efter bränder

2016-08-17 14:41  
Efter flera bränder i Sverige vill Elsäkerhetsverket starta en granskning av hoverboards. Foto: Alamy

Sedan ett flertal incidenter med så kallade hoverboards inträffat runt om i landet vill Elsäkerhetsverket starta en granskning av den populära eldrivna balansbrädan.

– Vi ser att antalet bränder har ökat och kommer därför att samarbeta med arbetsmiljöverket och transportstyrelsen för att få en överblick över vad som händer, säger Martin Gustafsson, Inspektör hos Elsäkerhetsverket, till SVT Nyheter Halland.

Senast i tisdags fattade en hoverboard eld när den stod på laddning i en lägenhet i Halmstad. Ett tiotal incidentsrapporter har kommit till Elsäkerhetsverket. Det är fortfarande oklart vad som orsakat bränderna.

Läs mer:

Läs mer: Andra branden med hoverboard i Halland

Elsäkerhetsverket ska nu bland annat undersöka delar från skadade hoverboards och dessutom köpa in ett antal exemplar från olika företag för att försöka få ett svar på vad som utlöst bränderna.

Internationella flygorganisationen IATA har rekommenderat att hoverboards bara får fraktas som handbagage och inte i lastutrymmet. I juli meddelade USA:s konsumentsäkerhetsråd att tio företag i USA återkallar runt 500 000 hoverboards efter många rapporter om batteribränder.

Läs mer:

Läs mer: Elsäkerhetsverket varnar för hoverboards

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Hoverboard

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt