Hoverboard började brinna i lägenhet

2016-10-24 09:01  
Hoverboarden på bilden fattade eld under laddning i en familjs hem i New Jersey, USA, i slutet av 2015. Foto: Lanoka Harbor Fire Department

Ännu en hoverboard, också kallad balansskoter, har fattat eld. Den här gången i en bostad i Norrtälje, skriver P4 Uppland. Det lilla fordonet stod på laddning när det plötsligt började brinna.

Polis och räddningstjänst larmades men när de kom fram hade en person lyckats kasta ut den brinnande brädan.

Under året har flera liknande bränder inträffat och minst tre personer har skadats i samband med dessa. Arbetsmiljöverket, Elsäkerhetsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller på att kartlägga omfattningen av problemet.

När utredningen inleddes i början av september sade Ove Sundin, handläggare på Arbetsmiljöverket, att "batteriet kan dessutom kasta ur sig klumpar som brinner och därmed kan det snabbt ta eld också på andra ställen".

De flesta bränderna har inträffat in samband med laddning av batteriet.

Läs mer:

Läs mer: Webb-tv: Delarna som kan brinna i din hoverboard

Mer om: Hoverboard

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt