Hittade vrakdelar från chilenskt plan

2019-12-12 16:37  
Ett militärt transportflygplan befaras ha störtat i Drakesundet. En flygradartjänst visar planets sista angivna position. Foto: Flightradar24/Twitter via NTB Scanpix/TT

De vrakdelar som hittats i havet söder om Chile kommer från det militära transportflygplan som tros ha varit med om en olycka i måndags, bekräftar chilenska myndigheter.

Ett fartyg som deltar i den stora sökinsatsen siktade på onsdagen vad som misstänktes vara delar av planets bränsletank. Delarna hittades cirka tre mil söder om den position där den senaste kontakten med planet registrerades.

Planet är ett större transportflygplan av Herculesmodell och hade 38 personer ombord. Det lyfte från Punta Arenas i södra Chile på måndagseftermiddagen lokal tid och var på väg till en flygbas på Antarktiska halvön när flygledningen plötsligt tappade kontakten med det.

Då flygplanet endast hade bränsle för fem timmars resa antog chilenska myndigheter tidigt att det störtat eller nödlandat någonstans i Drakesundet.

I sökinsatsen deltar fartyg och flygplan från Chile, USA, Brasilien, Uruguay, Argentina. De söker över ett ungefär 1 000 kvadratkilometer stort område.

Mer om: Flygolycka

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt