Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Hemliga designskisser på Saab 9-3 läckta

2013-02-04 16:15  

Bilder på bilmodellen som skulle rädda Saab men aldrig hann sättas i produktion har läckt ut på nätet.

Tidningen Auto motor & sport publicerar flera bilder på 9-3:an, som uppges vara mycket nära det seriemässiga skicket. Modellen har designats av Jason Castriota.

Tanken var att bilen skulle visas på Genèvesalongen 2012. Men planerna gick om intet när Saab lämnade in sin konkursansökan i december 2011.

-Min design har en stark karaktär. En del tycker om det. Andra tycker inte alls om det. Men alla har en åsikt. Det gillar jag, säger Jason Castriota till Auto motor & sport.

En teknisk nymodighet som Saab 9-3 skulle utrustas med var en elektrisk bakaxel, utvecklad av det avknoppade företaget eAAM i Trollhättan.

Nya ägaren Nevs har tidigare sagt att man överväger att börja producera 9-3 med förbränningsmotor redan i år.

Ny Teknik har tidigare skrivit om auktionen efter konkursen där bland annat två 9-3 Cabriolet Independent Edition gick under klubban.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt