Harley-Davidson stoppar produktionen av elmotorcyklar

2019-10-15 15:06  
Harley-Davidsons första elmotorcykel Livewire Foto: Harley-Davidson

Ett fel i laddningssystemet har fått Harley-Davidson att dra i nödbromsen för tillverkningen av nya elmotorcykeln Livewire.

Harley-Davidsons förhoppningar kring bolagets nya eldrivna motorcykelmodell Livewire har stött på problem. Den amerikanska motorcykeltillverkaren har tvingats stoppa produktionen efter att man upptäckt problem med motorcykelns laddfunktion.

Enligt Harley-Davidson ska det inte vara någon fara för de konsumenter som redan köpt motorcykeln men berättar att man nu undersöker orsaken till problemet.

Får endast laddas hos återförsäljare

Tills vidare får levererade motorcyklar endast laddas i särskilt avsedda laddare hos auktoriserade återförsäljare och inte i vanliga eluttag, enligt BBC. Det finns ingen tidsplan för när det beräknas vara avhjälpt, enligt Reuters.

Harley-Davidson, som så sent som i juli tvingades revidera ned sin försäljningsprognos, hoppas att eldrivet ska vara en ny framgångsmodell för bolaget som bland annat blivit lidande av president Donald Trumps handelskrig.

Svårt att locka yngre målgrupp

Prislappen börjar på 29 799 dollar, motsvarande 293 000 kronor, men inledningsvis har mc-tillverkaren haft svårt att locka den eftertraktade yngre målgruppen.

TT / Ny Teknik

Mer om: Elmotorcyklar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt