Här skjuter Jas-piloten ut sig

2015-06-12 09:58  

En ungersk pilot blev tvungen att skjuta ut sig ur ett Jas-plan i onsdags. Här är ett filmklipp som visar sig hur nödlandningen gick till.

Filmen visar hur Gripenplanet kommer in i höghastighet mot landningsbanan och börjar glida på buken. Några sekunder senare skjuter piloten ut sig innan planet glider av banan och ut i gräset i ett moln av damm. Piloten singlar ner i sin fallskärm en bit därifrån.

På ytterligare ett filmklipp ligger piloten Sándor Kádár, som ser välbehållen ut, i en sjukhussäng och tar emot en medalj.

Nödlandningen skedde på onsdag förmiddag på Kecskemét Air Base i Ungern.

Det är den andra incidenten på kort tid med Jas 39 Gripen-plan som Ungern leasar av Sverige. I maj sköt två piloter ut sig då ett flygplan gled av landningsbanan på en militärbas i Tjeckien.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

 

 

 

Charlotta von Schultz

Mer om: Jas Saab Gripen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt