Här är svenska prislappen för Tesla Model 3

2018-12-05 14:32  

I februari nästa år börjar Tesla leverera de första exemplaren av Model 3 i Europa. Nu finns det också en svensk prislapp.

(Uppdaterad)

Tesla har nu öppnat upp för svenska beställningar av nya Model 3. De första leveranserna kommer att ske i februari, berättar SvD.

Till en början är det bara möjligt att beställa versionen med längre räckvidd och fyrhjulsdrift, Long Range Dual Motor All Wheel Drive, och Model 3 Performance. Prislappen för den förstnämnda landar på 650 200 kronor exklusive den statliga bonusen på 60 000 kronor. Det blir över 200 000 kronor mer än vad BMW:s laddhybrid 330e kostar, enligt SvD:s jämförelse.

Model 3 Performance kommer enligt Expressen att kosta 767 200 kronor i sitt grundutförande, före bonusavdrag. Med utökad autopilot blir den 55 000 kronor dyrare.

Läs mer: Stort intresse för Tesla Model 3 på elbilsmässa

Den billigare ”35 000-dollarsmodellen”, med ungefär 35 mils räckvidd, kommer amerikanska kunder kunna beställa sannolikt först under andra halvåret 2019. När denna kommer till Sverige är inte klart, men den beräknas få en prislapp på runt 450 000 kronor.

Räckvidd om 54 mil på en laddning

Model 3 har testats och godkänts i Europa med det nya testsystemet WLPT, som ska ligga närmare verkligheten än det gamla systemet. Enligt det nya systemet ska Model 3 med längre räckvidd klara 54,4 mil på en laddning. Model 3 Performance klarar 53 mil på en laddning enligt WLTP-metoden, uppger Expressen.

När de som har beställt en Tesla Model 3 får sin bil kommer att bero på reservationsdatum, leveransplats och val av tillval.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt