Här är nya passagerar-drönaren

2016-01-08 07:00  
Ehang 184 visas upp. Foto: John Locher/ TT/ AP

TEKNIKSVEPET. Persondrönare, terrorism i sociala medier och självkörande bilar från Nissan. Här är senaste tekniknyheterna.

Kinesiska drönaren Ehang 184, som presenterades på elektornikmässan CES i dagarna, har plats för en person och kan bära upp till 130 kilo. Den har testats, även med passagerare ombord, och klarar 23 minuter i luften. The Next Web har tittat närmare på den.

Vita huset har kallat till möte om hur terrororganisationers värvning i sociala medier ska kunna hindras, där bland andra Tim Cook från Apple deltar. Det rapporterar The Verge.

Nissans mål är att ha 10 självkörande bilmodeller ute år 2020. Redan i år ska en av modellerna ut för att testköras på vägarna, det skriver Mashable.

För oss som inte är på plats i Las Vegas för att kolla in de senaste nya teknikprylarna på CES har Boing Boing sammanställt de tio bästa.

Orsaken till det stora strömavbrottet i Ukraina under julhelgen var en hackerattack, det rapporterar The Guardian.

Mashable har provsmakat en kycklingrätt tillagad av kock-roboten OneCook.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL