Här är landet som toppar Volvos försäljning

2016-07-04 13:12  

Biltillverkaren Volvo Cars har sålt över en kvarts miljon bilar under det första halvåret, en försäljningsökning med 10,5 procent jämfört med samma period i fjol.

(Artikeln har uppdaterats)

Vd Håkan Samuelsson är särskilt glad över ett kraftigt lyft i USA.

I USA har antalet sålda bilar gått upp med 24,8 procent i år. I Kina, Volvo Cars största marknad just nu, har försäljningen ökat med 6,3 procent hittills i år.

– Marknaden är fortfarande stark och vi har ett extra momentum med våra nya modeller som tagits emot väldigt väl. Speciellt glädjande är den starka återhämtningen i USA, säger vd Håkan Samuelsson till TT i Almedalen.

– De nya modellerna har stärkt hela varumärket och ökat intresset för Volvo, men i USA är det framför allt XC|90 som blivit en väldigt attraktiv produkt.

Med en uppgång på 10,6 procent blev juni den trettonde raka månaden med ökad försäljning.

Totalt såldes 256 563 Volvobilar under årets sex första månader.

Förra året passerade tillverkaren en milstolpe då det för första gången såldes över en halv miljon bilar med Volvoemblemet. Målet för bilkoncernen är att sälja 800 000 bilar om året senast 2020.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Volvo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt