Hägglunds missade jätteordern

2010-03-22 16:11  

Den brittiska försvarsministern nobbade Hägglunds CV90 och gav i stället en jätteorder till General Dynamics ASCOD.

–Vi kan bara konstatera att den här upphandlingen inte gick vår väg. Det är tråkigt, vi hade hoppats på ett annat resultat, säger Ola Thorén, presschef på BAE Systems Hägglunds.

Verksamheten i Örnsköldsvik påverkas enligt Hägglunds inte av det missade kontraktet. Däremot är neddragningar att vänta på BAE Systems fordonsverksamhet i Storbritannien.

Totalt handlar den här upphandlingen om 1 300 stridsfordon för 4 miljarder pund till det brittiska försvarets FRES-projekt, Future Rapid Effect System. I första skedet fattade försvarsministern beslut att köpa 580 fordon.

Enligt brittiska försvarsministerns statssekreterare Bob Ainsworth är 73 procent av det vinnande fordonets innehåll brittiskt. Enligt General Dynamics betyder ordern att över 10 000 jobb räddas eller skapas i Storbritannien.

Eddie Pröckl

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt