Gröna krav stoppar sportbil

2009-01-29 09:25  
Honda S2000

Hårdare utsläppsregler och höjda säkerhetskrav har placerat Hondas sportbil S2000 i kylan. Därför stoppas tillverkningen till sommaren.

Sportbilen lanserades 1999 som en bil som "ger körglädje", med en mycket kraftfull 2-liters motor som gav 250 hästkrafter. Den hade för sin tid låga avgasutsläpp och en kaross med motsvarande krockegenskaper som en täckt bil.

S2000 blev en försäljningssuccé, och sålde som bäst i 12000 på ett år. Men på senare tid har modellen sålt dåligt, förra året endast 4500 exemplar. Bilen har svårt att möta nya utsläppsregler och hårdare säkerhetskrav.

Genom att sluta tillverka S2000 försvinner den sista öppna bilen i Hondas modellprogram. Företaget fokuserar på modeller som bättre svarar på nya eko-krav. En hybriddriven sportbil med beteckningen CR-Z står på programmet för kommande bilmodeller.

Håkan Abrahamson

Mer om: Honda. Sportbil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt