Google: Krocken med förarlös bil delvis vårt fel

2016-03-01 06:37  
Googles självkörande bil. Foto: Alamy

En av Googles självkörande bilar körde nyligen in i en lokalbuss. Kollisionen är sannolikt den första i sitt slag med de förarlösa bilar, som IT-jättens moderbolag Alphabet utvecklar.

Händelsen inträffade den 14 februari i staden Mountain View i Kalifornien och ledde endast till mindre materiella skador. Meningen var att den självkörande bilen skulle köra runt några sandsäckar när den träffade bussen. Enligt Google hade bilen en hastighet på tre kilometer i timmen, medan bussen körde i 25 kilometer i timmen.

I en rapport som internetgiganten sammanställt efter incidenten konstateras att den självkörande bilen samt testföraren bedömde ”att bussen skulle sänka hastigheten eller bereda Google-bilen att fortsätta”. Istället körde Google-bilen in i sidan av bussen.

I rapporten medger Alphapet att företaget ”bär en viss del av ansvaret” för incidenten och att programvaran som styr bilen har ändrats.

Läs mer:

Läs mer: Rapport: Självkörande bilar krockar mer

    

   

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt