GM nobbar Saab-spekulanter

2012-02-15 08:26  
Foto: Scanpix

Amerikanska GM, som kontrollerar mycket av tekniken i Saabs bilar, är fortfarande kallsinnig till de företag som vill ta över Saab Automobile från konkursboet. ”Vi för inga diskussioner med någon”, säger GM.

– Det har rapporterats att vi för diskussioner med Brightwell, men kategoriskt för vi inte diskussioner med dem. Vi diskuterar inte med någon, säger GM:s informationschef James Cain till Trollhättetidningen TTEla.

Har fler visat intresse för Saabdiskussioner? Konkursförvaltarna till exempel?

– Vi har mottagit önskemål om att ha en dialog från flera tredje parter, men vi har inte påbörjat diskussioner med någon, säger James Cain.

Saabs konkursförvaltare Hans Bergqvist på advokatbyrån Delphi i Göteborg deklarerade häromdagen att man hoppas att konkreta bud på Saab Automobile ska utkristalliseras före februari månads utgång.

För den spekulant som önskar en helhetslösning och bilproduktion inom de närmaste månaderna är ett ja från GM ett måste.

Men TTEla tolkar James Cains svar att dörrarna till en dialog ändå inte helt stängda.

”James Cain har idigare inte tvekat att döma ut alla tänkbara tankar på samtal med Saabintressenter om tekniklicenser. Men denna gång är tongångarna mindre bestämda – åtminstone utesluts inte en framtida dialog – och förhoppningen för den som önskar att nya Saabar ska rulla igen ligger i det faktum att GM minst en gång tidigare ändrat sig”, skriver TTEla och syftar på avvecklingsbeslutet i december 2009, som inte genomfördes.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Brightwell GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt