GM ger upp och lämnar Indien

2017-05-18 11:36  
GM ger upp efter två årtiondens försök att vinna terräng på en av världens mest konkurrensutsatta marknader med bilmärket Chevrolet. På bilden General Motors Chevy Equinox Fuel Cell suv. Foto: Alamy

Den amerikanska fordonskoncernen General Motors (GM) slutar sälja bilar i Indien vid årsskiftet.

GM sätter därmed punkt för två årtiondens försök att vinna terräng på en av världens mest konkurrensutsatta marknader med bilmärket Chevrolet.

GM kommer trots att man avslutar all försäljning ha kvar verksamhet i Indien, bland annat med ett teknikcenter i Bangalore.

En fabrik i Talegaon, tio mil sydost om Bombay, ska framöver bara tillverka för export och en annan fabrik i Halol ska enligt planerna säljas till nya kinesiska ägare.

GM:s export från Indien går i första hand till Mexiko och Latinamerika och uppgår till drygt 70 000 fordon per år. Kapaciteten i Talegaon-fabriken ligger på cirka 130 000 fordon.

I fjol lade konkurrenten Ford Motor planer på att producera en ny kompakt familjebil för tillväxtmarknader i Indien på is.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt