GM erbjuder återköp av Volt

2011-12-02 14:07  

Efter att amerikanska myndigheter begärt en utredning om batteribränder i Chevrolet Volt erbjuder nu sig GM att köpa tillbaka bilar från oroliga ägare.

Det var efter en krocktest med elhybriden Chevrolet Volt tidigare i år som bilens batteri tog eld efter att bilen stått uppställd i tre veckor. Ytterligare en brand har inträffat efter en krocktest under hösten.

GM förklarade för en månad sedan att man ännu inte hunnit utarbeta rutiner för hur batterierna i havererade Volt-bilar ska hanteras.

I måndag erbjöd sig tillverkaren GM att låna ut ersättningsbilar till oroliga Voltägare så länge utredningen pågår. Under torsdagen sa GM-chefen Dan Akerson att företaget erbjuder sig att köpa tillbaka Voltbilar om ägarna är oroliga.

Enligt tidningen Detroit News har emellertid endast ett fåtal personer hört av sig om lånebil, och ingen har velat sälja tillbaka sin Volt. Konsumentorganisationen Consumer Reports redovisade på torsdagen en undersökning som visar att Voltägarna är de mest nöjda bilägarna i USA. Undersökningen var dock gjord innan frågan om batterisäkerheten blivit offentlig.

Försäljningen av Volt har dock inte motsvarat förväntningarna. Totalt har under året endast lite drygt 6000 bilar sålts. Målet var att sälja 10000 bilar i år, och så mycket som 60000 bilar nästa år. Av dessa skulle 45000 säljas i USA och 15000 gå på export. I Europa kommer bilarna att säljas under namnen Opel eller Vauxhall Ampera.

Håkan Abrahamson

Mer om: GM Elhybrid

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt