Geely avfärdar uppgift om hög skuldsättning

2011-11-25 09:29  

Geely tillbakavisar uppgifter i kinesiska medier om att köpet av Volvo PV har satt den kinesiska biltillverkaren under hård finansiell press.

Flera kinesiska ekonomipublikationer, t ex Securities Market Weekly och Capitalweek, hävdade i förra veckan att Geelys köp av Volvo PV för 1,8 miljarder dollar, samt löften om investeringar på 900 miljoner dollar, sätter press på Geelys ekonomi.

Enligt pressuppgifterna ska Geelys skuldsättningsgrad nu ligga på 73,4 procent. En del av lånen ska ha tagits till mycket hög ränta.

Men Geely tillbakavisar uppgifterna och betraktar uppgifterna som fantasier. Företaget hävdar att uppgifterna i pressen endast har som syfte att smutskasta företagets och dess ordförande, Li Shufu. Biltillverkaren hotar även med att stämma tidningarna om uppgifterna inte dementeras.

Håkan Abrahamson

Mer om: Geely Li Shufu

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt