GE vill köpa Alstom

2014-04-24 09:23  

Amerikanska industrikoncernen GE visar enligt finansrykten intresse av att köpa Alstom.

Det är nyhetsbyrån Bloomberg som av initierade källor fått uppgifterna om GEs intresse för Alstom. Varken GE eller Alstom vill bekräfta uppgifterna.

GE, General Electric, ska enligt uppgifterna vara berett att betala 13 miljarder dollar (ca 90 miljarder kronor) vilket motsvarar ett överpris på 25 procent mot börsvärderingen i går.

Alstoms aktie har fallit med omkring 20 procent det senaste året, vilket gör det franska företaget aptitligt för GE, som har en välfylld kassa. Företaget har på senare år åter visat intresse för att investera i industriverksamhet efter att under en period ha expanderat inom andra områden, exempelvis bankverksamhet.

Alstom är känt som tillverkare av höghastighetståget TGV och är även en stor aktör inom energisektorn. Konkurrenter i Europa är bl a ABB, Bombardier och Siemens.

Håkan Abrahamson

Mer om: Alstom GE

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt