Försvunna Air Asia-planet hittat

2014-12-30 08:30  
Ett Air Asia A320-200 försvann den 28 december. Nu kan delar från planet ha hittats. Flygplanet på bilden är inte det som försvann. Foto: TT

Det är till 95 procent säkert att det är vrakdelar från det försvunna Air Asia-planet som har hittats, uppger räddningstjänstens chef till medier.

En skugga, med formen av ett flygplan, har också siktats av det indonesiska flygvapnet.

Indonesiens transportminister säger att de föremål som man har funnit i vattnet sannolikt kommer från det Air Asia-plan som försvann i söndags. Kroppar har också hittats i havet, uppger flera medier.

Bilder på de röd-vita delarna, vilket anses tyda på att de kommer från det försvunna flygplanet, har kablats ut i indonesisk tv. Indonesiska medier citerar också en tjänsteman ur flygvapnet som säger att man har siktat vad som förefaller vara en kropp, en flytväst, bagage och vrakdelar.

– Skrotet är röd-vitt. Vi undersöker om det kommer från planet. Det är troligen från flygplanskroppen, säger Djoko Murjatmodjo från transportdepartementet, till Reuters.

Air Asias plan är målade i rött och vitt.

Föremålen har, enligt Murjatmodjo, hittats i havet 160 kilometer sydväst om Pangkalan Bun, en stad centralt belägen på Kalimantan som är den indonesiska delen av ön Borneo.

Räddningspersonal förbereder sig för det värsta och liksäckar tas till Pangkal Bun, twittrar Channel News Asias korrespondent.

Sökinsatserna efter flygplanet som försvann med 162 personer ombord på väg från Surabaya till Singapore, har utökats under dagen, och flera asiatiska länder deltar i letandet i de grunda vattnen utanför den indonesiska kusten. USA har också meddelat att landet skickar ett krigsfartyg.Följ Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Air Asia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt