Första bilderna på Air Francevraket

2011-04-05 10:34  

Bilder som undervattensroboten Remus tagit vid det störtade Air Franceplanet i Atlanten har nu släppts av franska myndigheter.

Bilderna visar motorer, en del av flygkroppen, landningsställ och ett vingparti. Det finns även bilder som visar på döda människor, men dessa har inte offentliggjorts.

Enligt den franska transportministern Nathalie Kosciusco-Morizet ska såväl kropparna som de funna vrakdelarna bärgas. Det kan ske inom tre veckor, enligt transportministern.

Alla de 228 ombordvarande dog när planet störtade. En del kroppar och vissa vrakdelar hittades flytande strax efter haveriet. Sedan följde flera resultatlösa försök att hitta vraket på havsbotten.

Både franska haverikommissionen (Bea), flygbolaget Air France och flygplanstillverkaren Airbus är angelägna om att hitta färdskrivana (svarta lådorna) för att om möjligt få en förklaring till haveriet.

Än så länge har man dock inte hittat färdskrivarna.

En fransk domstol har inlett en förundersökning mot företagen om åtal för mord. De bekostar sökandet efter färdskrivarna.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt