Forskare: Fler autonoma fordon räddar hundratusentals liv

2017-11-07 08:35  
Foto: Dpa picture alliance / Alamy

TEKNIKSVEPET. Även om tekniken inte är perfekt än så skulle fler självkörande bilar rädda hundratusentals liv, menar forskare. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Även om tekniken inte fungerar helt perfekt än i de autonoma fordonen borde vi öka tempot med att få ut dem i trafik - eftersom det skulle rädda hundratusentals liv bara i USA. Det visar en rapport från RAND Corporation som granskat dödsfall i trafiken, rapporterar Phys org. Den mänskliga faktorn är helt enkelt så vanligt förekommande orsak till dödsolyckor i trafiken att även bristfällig självkörning skulle vända trenden, visar forskarnas granskning. Läs forskarnas rapport hos RAND här.

Lockheed Martin har kammat hem ett fett kontrakt och tar nu fram stridsflygplan med laservapen. År 2021 väntas de vara uppe i luften, skriver Daily Mail.

Att komma tillrätta med luftföroreningarna är akut för att stoppa ohälsan i Kina, visar en ny rapport från Tsinghua University. 2013 bidrog den bristande luftkvaliteten till 1,22 miljoner dödsfall i landet, menar forskarna.

Hela univsersum visat i en och samma bild. Det har musikern Pablo Carlos Budassi tagit fram genom at kombinera kartlogaritmer från Princeton och bilder från Nasa. Kolla in bilderna hos Independent.

Boaty McBoatface, Trainy McTrainface och nu... ja vad kan gå fel, ironiserar Sciencealert över att Nasa nu öppnar för allmänhetens namngivning av den isiga objektet i i Kuiper-bältet. Har du något förslag? Skriv i kommentarsfältet!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Mer om: Autonoma fordon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt