Försening med bilfabrik i Kina kan sinka nya Nevs-jobb

2018-02-19 07:52  
Nevs och Didi i nytt samarbetsavtal. Foto: TT / Nevs

Bygget av en ny bilfabrik i Kina har stött på förseningar. Därför är det oklart när elbilstillverkaren Nevs kommer i gång med nyrekryteringar av 70 personer i Trollhättan, där delar till Kinafabriken ska tillverkas.

Förseningarna betyder att nyanställningarna, som skulle ha skett under våren, skjuts upp, skriver IF Metall i ett pressmeddelande.

Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund ser dock ingen anledning till oro. Han säger att företaget fortfarande räknar med att anställa 70 nya bilbyggare via bemanningsbolag under våren.

– Tanken är att bilproduktionen ska komma i gång under andra halvåret 2018. I dag är alldeles för tidigt att säga om det blir stora förseningar eller om vi hinner i kapp. Jag tycker nog IF Metall ute lite för tidigt i det här. Bygget pågår för fullt i Kina, säger han till TT.

IF Metall skriver också att förseningarna lett till att måleri och montering i Trollhättan stängs och 42 kollektivanställda omplaceras till nya arbetsuppgifter inom företaget. Enligt Fredrik Fryklund är det något som varit planerat sedan en längre tid.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt