Förre Opel-vd:n går till el-startup

2018-04-23 08:00  
Karl-Thomas Neumann ansluter sig till den Los Angeles-baserade elbilssatsningen Evelozcity. Foto: AP Photo/Christophe Ena/TT

Karl-Thomas Neumann ansluter sig till den Los Angeles-baserade elbilssatsningen Evelozcity.

Opels forne vd Karl-Thomas Neumann har anslutit sig till den Los Angeles-baserade elbilssatsningen Evelozcity.

"Vi behöver nya transportkoncept och e-mobilitet för att befria städer från trafik och föroreningar", säger han i en kommuniké citerad av The Financial Times. Han tillägger att han känner att "traditionella biltillverkare inte kommer att driva denna förändring".

Evelozcity grundades så sent som i december förra året av två forna BMW-profiler.

Skaffade sig en Tesla

Neumann lämnade Opel, den anrika tyska biltillverkaren som sålts av amerikanska GM till franska PSA, för mindre än ett år sedan. Om han sade upp sig eller fick sparken är oklart, men det har tolkats som att han ville gå snabbare fram med modern miljöteknik än vad kollegorna ville.

Normalt sett kör bildirektörer det egna märket, men nyligen väckte Neumann uppseende genom att på Twitter poängtera att han privat skaffat sig elbilar från två konkurrenter, BMW och Tesla.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt