Ford tackar nej till en Cybertruck-duell

2019-11-27 09:34  
Ford F-150 vd Tesla Cybertruck. Foto: Tesla

Det blir ingen duell mellan en eldriven F-150 och en Tesla Cybertruck. ”Bara ett skämt för att peka ut hur absurd Teslas video är”, skriver biljätten i ett uttalande.

Elon Musk satte åter igen nätet i gungning när han häromdagen laddade upp ett filmklipp där en Tesla Cybertruck utklassar en Ford F-150 i en slags bilburen dragkamp.

Men videon fick snabbt kritik. En bakhjulsdriven bensinbil mot en förmodligen fyrhjulsdriven elbil anses inte vara en rättvis jämförelse.

Läs mer: Elon Musk: Därför sprack rutan på Cybertruck

Sunny Madra, chef på avdelningen Ford X som utvecklar en eldriven version av F-150, passade på att plocka upp Elon Musks kastade handske och bad Tesla-grundaren att skicka över en Cybertruck så att de kunde ”jämföra äpplen med äpplen”. Den alltid kaxiga Tesla-chefen svarade så klart ”bring it on”.

Men, nu drar Fords ledning i handbromsen. Någon Tesla-duell är biljätten inte intresserad av, säger en talesperson för bolaget till Techcrunch.

Läs mer: Tesla Cybertruck mosar Ford F-150 i (riggat?) test

”Sunnys tweet var menat som ett skämt för att peka ut hur absurd Teslas video är, inget mer”, skriver Ford i ett mejl till sajten och grusar därmed förhoppningarna om en officiell pickupkamp.

De tillägger att tidsplanen för lanseringen av eldrivna F-150 ligger kvar. En version med hybriddrivlina lanseras under nästa år, och en med ren eldrift inom ett par år.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt