Ford börjar bygga elektriska transportbilar åt DHL

2018-10-10 15:00  
Ford börjar nu bygga Streetscooter Work XL i en fabrik i Köln. Foto: Ford

Streetscooter var den bäst säljande batteribilen i Tyskland i somras. Nu börjar Ford bygga den större varianten Work XL.

Streetscooter började som ett forskningsprojekt i Tyskland men avknoppades år 2014. Numer ägs det av Deutsche Post och DHL.

Den lilla transportbilen Work blev den bäst säljande rena elbilen i Tyskland i såväl juni som juli, om än på en låg nivå: 473 nyregistreringar i juli.

Företaget har bestämt sig för att även bygga en större modell, kallad Streetscooter Work XL. Uppdraget att göra det har gått till Ford som ska montera ihop lastfordonet i en fabrik i Köln. Chassit är det samma som används till Ford Transit och byggs i en fabrik i Turkiet.

Läs mer: Forskningsprojekt bästsäljande elbilen i Tyskland

Totalt ska 2 500 lastbilar byggas, enligt tidigare uppgifter. Fabriken ska hålla en takt på 3 500 fordon per år.

Fordonet kommer att kunna lasta 1 275 kilo och har ett lastutrymme på 20 kubikmeter. Batteripacket är upp till 76 kilowattimmar stort vilket i det fallet innebär en räckvidd på 200 kilometer. Den ska användas till paketleveranser i tyska städer.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt