Ford börjar bygga elektriska transportbilar åt DHL

2018-10-10 15:00  
Ford börjar nu bygga Streetscooter Work XL i en fabrik i Köln. Foto: Ford

Streetscooter var den bäst säljande batteribilen i Tyskland i somras. Nu börjar Ford bygga den större varianten Work XL.

Streetscooter började som ett forskningsprojekt i Tyskland men avknoppades år 2014. Numer ägs det av Deutsche Post och DHL.

Den lilla transportbilen Work blev den bäst säljande rena elbilen i Tyskland i såväl juni som juli, om än på en låg nivå: 473 nyregistreringar i juli.

Företaget har bestämt sig för att även bygga en större modell, kallad Streetscooter Work XL. Uppdraget att göra det har gått till Ford som ska montera ihop lastfordonet i en fabrik i Köln. Chassit är det samma som används till Ford Transit och byggs i en fabrik i Turkiet.

Läs mer: Forskningsprojekt bästsäljande elbilen i Tyskland

Totalt ska 2 500 lastbilar byggas, enligt tidigare uppgifter. Fabriken ska hålla en takt på 3 500 fordon per år.

Fordonet kommer att kunna lasta 1 275 kilo och har ett lastutrymme på 20 kubikmeter. Batteripacket är upp till 76 kilowattimmar stort vilket i det fallet innebär en räckvidd på 200 kilometer. Den ska användas till paketleveranser i tyska städer.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt