Ford bekräftar plan på att sälja Volvo

2008-12-01 15:08  
Stephen Odell ersatte Fredrik Arp på Volvo Personvagnars vd-stol så sent som för tre månader sedan. Hans uppdrag har varit att rekonstruera Volvo Personvagnar. Foto: Roger Lundsten

Ford bekräftar idag rykten som cirkulerat den senaste tiden om att sälja Volvo PV. Försäljningen kan dra ut på tiden, och under tiden ska Volvo få större självständighet.

Genom de extraordinära utmaningar Ford och hela industrin ställts inför är det nödvändigt att överväga försäljningen av Volvo, menar Fordchefen Alan Mulally i ett pressmeddelande från företaget.

Han understryker att Volvo är ett starkt varumärke som är känt för säkerhet och miljöansvar. Under dessa omständigheter ser vi över hur såväl Fords som Volvos framtid ska se ut, meddelar Mullay.

Arbetet kommer att ta flera månader, och under tiden ska Ford arbeta tätt ihop med Volvo, som ska omstruktureras av den nya vd:n Stephen Odell.

Samtidigt ges Volvo en större frihet, nu när bilmärket inte längre ingår i Premium Automotive Group.

Stephen Odell säger i pressmeddelandet att man ska bygga vidare på Volvo starka varumärke med bilar som den nya XC60, den säkraste bilen Volvo någonsin byggt. Dessutom ska sju lågemissionsmodeller lanseras under 2009.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt