Förbereder vätgasbilar 2015

2011-01-13 11:28  
Honda Clarity, en bränslecellbil som provas i mindre skala.

13 japanska storföretag, med Toyota, Honda och Nissan i spetsen, förbereder en satsning på vätgasdrivna bilar i Japan 2015.

Företagen ska se till att det finns 100 tankstationer för vätgas i de fyra storstadsområdena Tokyo, Osaka, Nagoya och Fukuoka. Samtidigt ska utvecklingen av bränslecelltekniken ha kommit så långt att det blir möjligt att sälja bilar med sådan drivning till överkomliga priser.

Bilindustrin hoppas kunna övertyga konsumenterna att bränslecelldrift är ett sätt att komma tillrätta med energi- och miljöproblem.

Energibolagen och bilindustrin ska gemensamt arbeta för att minska koldioxidutsläppen inom transportsektorn genom att bygga ut nätet av vätgasmackar över landet. Företagen ska vända sig till landets regering för att utforma en strategi för att få konsumenterna att acceptera tekniken.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt