Förarlösa 560 hästar på Hockenheim

2014-10-17 14:19  
Audi RS 7 utan förare på Hockenheim. Foto: Audi

Audi släpper lös sin förarlösa RS 7 under helgens biltävling på Hockenheimbanan.

Under fredagen 17 oktober och söndagen 19 oktober kommer den förarlösa bilen att köra ett varv på Hockenheimbanan i samband med tävlingen DTM.

Bilen, med 560 hästkrafters motor, kommer enligt Audi att köras med full kapacitet. Det betyder upp till 240 km/h med full gas på rakorna, därefter kraftig inbromsning vid kurvorna och exakt måttning vid genomgången i kurvan och perfekt avvägd acceleration ur kurvan. Ett varv bör kunna avverkas på 2 minuter och 10 sekunder.

Den tekniska plattformen för denna autonoma körning består av en speciellt preparerad gps-utrustning med en exakthet på 1 cm. Olika gps-data överförs till bilen via wlan. Förutom det finns kameror som tar 3d-bilder, som i realtid jämförs med grafisk information lagrad i bilen. Flera hundra bilder på omgivningen kring banan finns lagrade, och dessa jämförs kontinuerligt med de filade bilderna för positioneringen.

Alla funktioner för körningen övervakas av sensorer som ser till att bilen kan köra precis på gränsen till vad som är möjligt.

Enligt Audi är det även möjligt att på tävlingsbanorna testa olika automatiska funktioner för att undvika olyckor.

Söndagens förarlösa lopp på Hockenheim kan följas via live stream från klockan 12:45.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt