Följ med in i världens lyxigaste privatflygplan

2017-11-28 07:28  

Se bilderna på den Boeing 787 Dreamliner som bara tar 40 personer. Här flödar lyxen – du kan exempelvis ta en dusch i det stensatta badrummet, på 10 000 meters höjd. Så ligger prislappen också på drygt 2,5 miljarder kronor.

I reguljär trafik tar en Boeing 787 Dreamliner mellan 240-335 passagerare. Hainan Airlines Group tycker uppenbarligen att en traditionell Gulfstream inte längre duger som privatjet. Flygbolaget har låtit bygga om Boeings bjässe till att husera endast 40 passagerare. Det är dock oklart om det finns en beställare bakom världens lyxigaste flygplan.

Originalinredningen har blåst ut, och du bordar ”2-DEER” genom en korridor kläd med mörka träpaneler. Huvudloungens soffgrupper har plats för 16 personer. Här finns också två stora matsalsbord, där du äter mat tillredd av planets kock – givetvis på finaste porslin, och vinet dricks ur handslipade kristallglas. Tre stora plattskärmar står för underhållningen. Passagerarna kan fjärrstyra allt från gardiner till ljus.

I planets för hittar du ett stort master bedroom. Här finns plats för en dubbelsäng och en 42-tums platt-tv – rummet kompletteras av ett stensatt ”on-suite-badrum” med en mycket rymlig dusch. Längst bak finns 18 businessklass-säten för den del av ditt team som står lite lägre i rang. De får dock vila fötterna på ett parkettgolv.

Att köpa 2-DEER kostar drygt 2,5 miljarder kronor, men för de som har ett dåligt cashflow finns möjligheten istället hyra Dreamlinern till den nätta timkostnaden på omkring 600 000 kronor.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL