Flygplatsjättar stoppar kommersiell trafik

2020-03-26 07:01  
En maskförsedd resenär på den nu i stort sett stängda Orlyflygplatsen. Arkivbild. Foto: Christophe Ena/AP/TT

Till följd av covid-19 stänger nu både Paris flygplats Orly och London City-flygplatsen sin kommersiella flygtrafik. Besluten sker då det rådande läget omöjliggör en normal passagerartrafik.

London City-flygplatsen ger beskedet att de ställer in alla kommersiella flyg med start på onsdagen.

Flygstoppet kommer att fortgå till i slutet av april.

Åtgärden uppges vara en konsekvens av det brittiska utegångsförbudet som förhindrar att britter lämnar sina hem och därmed omöjliggör resande.

Läs mer: Helikoptern har ersatt stjärtrotorn med fläktar

"I det här läget när situationen, vars like vi aldrig sett, förändras snabbt, så anser vi att detta är det mest ansvariga att göra för hälsan och säkerheten hos våra anställda och passagerare", skriver flygplatsen i ett uttalande.

Orlyflygplatsen, utanför Frankrikes huvudstad Paris, kommer också med beskedet att man ställer in sina kommersiella flyg från och med den 31 mars.

Läs mer: Zennströms Atomico miljardinvesterar i tyska Lilium

Flygplatsledningen för Paris uppger att de sett en "omfattande och brutal" minskning av ankommande och avgående flygtrafik både på Orlyflygplatsen och på den närliggande flygplatsen Charles de Gaulle.

– I går hade Orly en minskning på 92 procent vad gäller passageraretrafik och minus 89 procent på Charles de Gaulle, säger Orlys flygplatschef Edward Arkwright.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt