Flygplansdörr från Air Aisa-planet kan ha hittats

2014-12-30 06:20  
Ett Air Asia A320-200 försvann den 28 december. Nu kan delar från planet ha hittats. Flygplanet på bilden är inte det som försvann. Foto: TT

Föremål som påminner om en evakueringskana och en flygplansdörr har upptäckts under sökandet efter Air Asia-planet som försvann med 162 personer ombord, enligt nyhetsbyrån AFP.

Bilder på föremål, som kan komma från det försvunna flygplanet, har kablats ut i indonesisk tv.

– Vi hittade omkring tio stora föremål och flera mindre, vitfärgade objekt som vi inte kunde fotografera, säger indonesiska flygvapentjänstemannen Agus Dwi Putranto på en presskonferens.

Sökinsatserna har utökats under dagen, och flera asiatiska länder deltar i letandet i de grunda vattnen utanför den indonesiska kusten. USA har också meddelat att landet skickar ett krigsfartyg. Chefen för den indonesiska räddningstjänsten meddelar att området i Javasjön där man letar - mellan öarna Sumatra och Borneo - har utvidgats.Följ Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Air Asia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt