Fisker visar ny modell på bilmässa

2012-04-04 12:01  
Fisker Atlantic Foto: Fisker

Hybridbilstillverkaren Fisker visar på bilmässan i New York en ny bilmodell kallad Atlantic. Det är en plug-in seriehybrid som låter en bensinmotor driva en generator när batteriet inte räcker längre.

Bilen är i sina huvuddrag lik den tidigare fyrdörrarsmodellen Karma. Fisker har inte lämnat några närmare tekniska specifikationer för Atlantic annat än att bilen är just en plug-in seriehybrid och att generatorn drivs av en fyrcylindrig bensinmotor.

Bilen ska enligt Fisker storleksmässigt kunna jämföras med en Audi A5. Atlantic ska vända sig till den yngre familjen som vill ha en fräck och sportig bil och samtidigt ta ett miljöansvar.

Bilen byggs som standard för bakhjulsdrift, men fyrhjulsdrift ska finnas som tillval. Glastaket är utformat så att det ska ge stort utrymme i baksätet samtidigt som det ska klara rundslagningskrav.

I ett pressmeddelande säger Tom la Sorda, vd på Fisker, att företaget nu går från att vara en uppstickare på marknaden till att bli en etablerad och traditionell biltillverkare. Atlantic är en avgörande milstolpe i den processen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt