Finansiär intresserad av Saab

2011-08-30 14:22  

Saabs vd Victor Muller diskuterar ett lån med en ny finansiär. Pengarna skulle kunna rädda personalens löner. – Det verkar seriöst, säger Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljning, till TT.

Saab Automobiles personal har ännu inte sett röken av någon lön från krisföretaget.

– Jag har inte hört något, säger Gunilla Gustavs på Saab Automobiles informationsavdelning, till TT.

Men nu kan nya pengar vara på väg in. Saabs vd Victor Muller håller på att diskutera ett överbryggningslån med en finansiär.

– Det är en stor, känd finansiär och en sådan borde inte kasta sig in i sådana här diskussioner om det inte finns en möjlighet, säger Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening, till TT.

Peter Hallberg var först skeptisk till en rekonstruktion som han ser som en nödåtgärd som inte tillgrips i första hand.

– En rekonstruktion skulle innebära att både kineser och Vladimir Antonov dras in i den härvan och får avskriva delar av sina fordringar. Det vore inte en jättebra start för Saab i nästa läge när det gäller att jobba vidare med kineser och nya ägarstrukturer, säger han till TT.

Men efter ett telefonmöte med Victor Muller ser Peter Hallberg nu mer positivt till finansiären.

– Det är en stor finansiär och det jag kan om dem tidigare, gör att jag tycker att det här verkar seriöst, säger han till TT.

Ny Teknik redaktion

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt