Fiat hoppar av Opelaffär

2009-05-29 09:42  
Fiatchefen Sergio Marchionne kastar in handduken om Opel.

Fiatchefen Sergio Marchionne har beslutat att inte delta i dagens fortsatta samtal om att köpa Opel. "Risken är för stor," säger han.

Under dagen är det meningen att den tyska regeringen ska fortsätta samtalen med de parter som är intresserade av att överta biltillverkaren Opel.

Efter onsdagens möte återstod Fiat och Magna-Steyer som enda seriösa kandidater, men kritiken från regeringsrepresentanter var att de lagda buden var för låga.

I dag svarar Fiats koncernchef Sergio Marchionne att han inte kan höja budet, det skulle vara för riskfyllt under rådande ekonomiska omständigheter. Men han säger sig fortfarande vara öppen för fortsatta samtal med alla inblandade.

Under eftermiddagen är det meningen att den intresserade parten ska underteckna en avsiktsförklaring med GM och företrädare för den amerikanska regeringen. Efter Fiats avhopp återstår bara kanadensisk-österrikiska bildelsleverantören Magna-Steyer.

Håkan Abrahamson

Mer om: Opel GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt