Ferraris övermodiga chef får gå

2014-09-10 11:17  
Luca di Montezemolo Foto: Ferrari

Ferrarichefen Luca di Montezemolo lämnar sin post efter 23 år efter en dispyt med Fiatchefen Sergio Marchionne.

Marchionne uttalade sig i helgen kritiskt över att Ferrari inte vunnit Formel-1 på sju år, trots kostsamma satsningar på tävlandet. På denna kritik svarade di Montezemolo självsäkert att han inte tänkte avgå i förtid utan sitta kvar tills kontraktet löper ut 2017.

Sergio Marchionne kommenterade senare att "så skulle han själv inte ha svarat" och påminde om att "ingen är oersättlig".

Och i morse kom beskedet att di Montezemolo lämnar företaget i mitten av oktober. Den som tar över är just Sergio Marchionne.

Som chef i det Fiatkontrollerade Ferrari kan han nu lättare styra så att bättre synergier uppstår mellan varumärkena i koncernen, som även omfattar Chrysler.

Marchionne vill rusta de "ädlare" varumärkena, som Ferrari, Maserati, Alfa-Romeo och Jeep, så att de genererar mer vinst än vardagsmärken som Fiat, Chrysler och Dodge.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt