Får inte ens köra Saab

2009-08-26 13:05  
Bård Eker.

Den norske miljonären Bård Eker blev av med körkortet efter att ha dundrat fram i sin Ferrari i 170 kilmeter i timmen utanför Falkenberg i början av augusti. Nu kan han varken köra Saab, Koenigsegg eller Ferrari – bara sina snabba båtar.

Bård Eker hade varit hos sin bilbyggarpartner Christian von Koenigsegg i Ängelholm när han blev fast i en fartkontroll utanför Falkenberg på väg hem till Fredrikstad i Norge.

Enligt nyhetsbyrån TT höll han 170 kilometer i timmen med sin Ferrari och polisen tog hans körkort och behåller det i tre månader.

Bård Eker är kompanjon med sportbilsbyggaren Christian von Koenigsegg. Han är delägare i Koenigsegg Automotive i Ängelholm och med i det konsotium som vill köpa biltillverkaren Saab Automobile i Trollhättan av General Motors.

Bård Eker är besatt av fart och får nu nöja sig med att köra fort i sina båtar. Han har bland annat vunnit den prestigefyllda havstävlingen World Offshore i båten ”Spirit of Norway”.

Läs om Bård Eker på sajten Saabs United.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt