Eon bygger snabbladdare åt McDonalds

2019-07-05 14:30  

Hamburgersugna elbilister får nu fler snabbladdare att välja på. McDonalds startar ytterligare ett samarbete och väljer denna gång Eon.

Hamburgerkedjan McDonalds har hittills främst försett sina restauranger med snabbladdare från Fortum Charge and Drive.

Nu har kedjan startat ytterligare ett sådant samarbete, denna gång tillsammans med Eon. Först ut blir restauranger i Malmö, Helsingborg och Strängnäs som ska vara uppkopplade till sensommaren. Laddarna levererar effekt upp till 50 kW.

– Vi har haft diskussioner med Eon från och till under rätt lång tid. Vi ser att det ligger stora investeringar i att få laddinfrastruktur på plats. Då är det bra med en partner till, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige.

Snabbladdare på fler platser än de ovan nämnda kommer att följa. Men hur många de blir kan Henrik Nerell inte svara på i dagsläget.

Hittills uppgår antalet laddstolpar (inklusive normalladdare) till 55 stycken fördelade på 39 restauranger, varav 29 har snabbladdare. Målet är att alla hamburgerkedjans svenska drive in-restauranger ska ha laddstolpe till 2020.

Hittills i år har användningen av elbilsladdare på McDonalds mer än fördubblats jämfört med i fjol.

Konkurrenten Max samarbetar sedan 2014 med Tesla kring utplacering av elbilstillverkarens snabbladdare, så kallade Superchargers.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt