Energispardäck har sämre grepp

2009-04-02 11:49  
Michelin Primacy HP

Det energispardäck som visade lägst rullmotstånd hade också sämsta bromsegenskaperna på våt väg. Det visar ett nyligen genomfört vägprov.

Den tyska bilägarorganisationen Adac har testat 35 sommardäck med utgångspunkt från lågt rullmotstånd och väggrepp på våt väg.

Slutsatsen av testet är att det däck som visade på de bästa egenskaperna när det gäller rullmotstånd samtidigt hade riktigt dåliga bromsegenskaper på vått underlag.

Vid ett nödbromsningsprov från 80 km/h hade testbilen med de ur rullmotståndssynpunkt bästa däcken fortfarande en hastighet av 25 km/h där bilen med de ut bromssynpunkt bästa däcken redan hade stannat.

Däck med två dimensioner testades, dels 205/55 R16W, dels 185/60 R14H. I den första kategorin utsågs Michelin Primacy HP till segrare, medan däck från tillverkarna Mabor och Syron fick omdömet "ej att rekommendera"

I den andra kategorin blev däcket Fulda Carat Progresso segrare, med däck av märkena Maloya, Kenda och Wanli fick omdömet "ej att rekommendera".

Däck med lågt rullmotstånd har en viktig roll att spela i EUs krav på sänka koldioxidutsläpp från biltrafiken. För att nå målet 120 g/km räknar EU med att däcktillverkarna tar delar av minskningen från dagens nivåer.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt