Fordon

Embraer får bygga Gripen i Brasilien

39 Gripen N/G. Foto: Saab

Saab och Embraer har kommit överens om att det brasilianska flygföretaget får en framträdande roll vid försäljningen av Gripen till Brasiliens flygvapen.

Publicerad

- Det är glädjande att vi nu kan presentera detta partnerskap med Embraer. Vi delar inte bara erfarenheter inom försvars- och flygmarknaden, utan har också båda ett tydligt fokus på kundens behov. Genom detta partnerskap kan vi säkra ett gott resultat för det brasilianska flygvapnet samtidigt som vi etablerar en stark grund för framtida affärsmässiga framgångar, säger Håkan Buskhe, VD och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande.

- F-X2-programmet ska, förutom att förse det brasilianska flygvapnet med nytt materiel, också främja den brasilianska försvarsindustrin. Detta partnerskap mellan Embraer och Saab kommer att vara mycket betydelsefullt för Brasilien, då vi både kommer att delta i utvecklingsarbetet och självständigt kunna hantera vår flygplansflotta. Embraer, som är en högteknologisk tillverkare av civila flygplan, och Saab, med sin tradition i utveckling av stridsflygplan, kompletterar varandra väl och kommer båda att gynnas av denna överenskommelse, säger general Juniti-Saito, flygvapenchef i Brasilien.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här