Elon Musk visar Teslas nya fabrik Giga Berlin

2020-07-16 09:55  
Giga Berlin ska tillverka Tesla-bilar för den europeiska marknaden.E Foto: Tesla

Elon Musk visar nu upp de första bilderna på det stora bygget av Giga Berlin. Som vanligt sticker designen ut från mängden.

Superentreprenören Elon Musk delar för första gången med sig av en bild av den stora bilfabriken Giga Berlin. Publiceringen av bilden skedde i vanlig ordning på Musks privata Twitterkonto. Bilden visar en futuristisk designad byggnad täckt med solpaneler.

Fabriken, som ligger i Grünheide tre mil från Berlin, ska enligt tidigare besked från Musk användas för tillverkning av batterier, drivlinor och fordon. Hela fabriksområdet har en yta om 300 hektar, vilket motsvarar cirka 422 fotbollsplaner.

Läs mer: Volvo Cars äger Sveriges första Tesla Model Y

Produktionen väntas start i mitten av 2021. I början handlar det främst om den mindre suven Model Y, men fabriken ska enligt uppgifter vara redo att tillverka i stort sett vilka modeller som helst.

Musk illustrerar detta i en annan tweet: ”Gigafactory is the product even more than the car”.

Per Danielson

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt