Elen kommer från trädet

2009-12-17 12:53  
Laddar för framtiden står det på Öresundskrafts "laddträd".

I nordvästra Skåne ska elbilsägarna så småningom kunna ladda sina bilar vid turkosa "laddträd" som Öresundskraft sätter upp.

I morgon vid lunchtid får Åsa Herbst, kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm , en laddstolpe för elbilar av Öresundskrafts styrelseordförande Dick Olsson.

Men Dick Olsson föredrar att kalla stolpen för laddträd, även om den ser ungefär likadana ut som andra laddstolpar som testas runt om i svenska kommuner.

Tre timmar senare har Dick Olsson tagit sig till Landkrona där kommunstyrelsens första vice ordförande Cecilia Brorsson och tekniska nämndens ordförande Björn O Persson får ett likadant laddträd Ängelsholmskollegorna fick.

Om tio år räknar man med att cirka 30 000 elbilar ska rulla i nordvästra Skåne. Det är en 20-del av alla förväntade elbilar i Sverige år 2020.

- Som energileverantör är vi mycket entusiastiska över de möjligheter som elfordon för med sig, säger Dick Olsson.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt