Einride en av tio semifinalister i Richard Bransons startuptävling

2018-12-13 07:47  

Det är inte vi som är extrema, det är diesellastbilar som är det, säger svenska Einride apropå finalplatsen i startuptävlingen Extreme Tech Challenge.

"Vi är på jakt efter människor och idéer som bokstavligen talat kan förändra världen". Den devisen från superentreprenören Richard Branson ramar in hans startuptävling Extreme Tech Challenge.

Svenska bolaget Einride har utsetts till en av tio semifinalister i tävlingen. Einride bygger en elektrisk och hyttlös lastbil. Här kan du läsa mer om lastbilen.

Semifinalen äger rum på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i januari. Tio bolag ska då bli tre. Finalen hålls den 3 april på Bransons privata ö Necker Island i Karibien.

Robert Falck, vd och grundare av Einride, kommenterar seminfinalplatsen så här i ett uttalande: "Vi är djupt hedrade över finalistplatsen i XTC. Inte minst är vi glada över möjligheten att visa för världen vad som är möjligt att åstadkomma med modern batteri- och självkörandeteknik. Men extrem kan man inte kalla vår lösning. Det är dagens dieseldrivna vägtransporter som är extrema – skadliga för miljön och människors hälsa. Vi är det nya normala."

Läs mer: Ericsson och 33-bolaget Einride 5g-testar självkörande ellastbilar

Övriga nominerade är: Last of ours, Lynq, Re:3d, Bitlumens, Liven, Wewalk, Active Protective, CivicEagle och Elevian. Mer info om de nominerade finns här.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt