Dykare hittade bombflyg i havet utanför Trelleborg

2015-02-16 14:50  
Ett bombplan av samma sort som nu hittats i havet utanför Trelleborg: B17G. Foto: All over press

Två dykare i Trelleborg har hittat det länge eftersökta bombflyget B17G – ett amerikanskt plan som kraschlandade i havet utanför Trelleborg år 1944. Dykare har sökt efter planet länge, men utan någon exakt position att gå efter, rapporterar Trelleborgs Allehanda på nätet.

– Trots att det var fredagen den 13:e hade vi tur. Terrängen på stället är kuperad med mycket sten och man måste lyfta på grejerna för att se vad det är. Men det var klar sikt och vi provade på rätt ställe, säger dykaren Johan Öhlén till tidningen.

Efter att ha fått tips om en fiskare som fått metallskrot i näten i närheten av platsen där planet ska ha kraschat stack de ut och dök. Och hittade både propellerblad och motorer.

I nuläget känner bara tre dykare till den exakta platsen – innan de offentliggör den ska de dyka mer och försöka hitta fler delar. Dokumentation är också viktigt, säger en av dykarna till tidningen.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Dykare B17G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt