De vill att elbilen ska bli emoji

2019-07-16 16:20  

Hittills finns det ingen standardiserad emoji för elbilar. Det kan nu vara på väg att ändras.

Företaget Electrify America, som bygger laddstolpar i USA, har begärt att en elbilssymbol ska införas i emoji-alfabetet. Företagets önskan har ställts till Unicode Consortium, som reglerar skapandet av nya emojis.

En namninsamling har också startats på nätet, till förmån för den nya elbils-emojin. På fem dagar har drygt 100 personer skrivit på.

– Nu när elbilar blir mer populära och nätverket av laddstationer fortsätter att växa, kände vi att det var dags för en emoji som speglar industrins förändring och framtidens transporter, säger Rich Steinberg, kommunikationschef på Electrify America, i ett pressmeddelande.

I dagsläget finns över 3 000 standardiserade emojis. Under 2019 släpps 230 nya, bland annat symboler för rullstolar, öra med hörapparat, fallskärm, stetoskop samt mekaniska armar och ben. Men någon elbil finns inte bland nykomlingarna.

Teknikens Värld konstaterar dock att det redan finns andra elbilsemojis, men de ingår inte i Unicode Standard, vilket innebär att symbolen inte syns om inte mottagaren har laddat ner samma emoji. Standardiserade emojis finns däremot normalt i datorer eller mobiltelefoner utan att användaren behöver göra något.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt