Daimler och Bosch kritiserar Tesla

2014-03-25 14:41  

De båda tyska företagen Daimler och Bosch ifrågasätter Teslas satsning på ett nät av laddstationer för Teslas elbilar.

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har talat om att bygga upp nät av snabbladdningsstationer för sina bilar runt om i Europa. I januari öppnades i samarbete med tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn fyra stationer på vägen mellan München och Köln.

Daimlers utvecklingschef Thomas Weber säger nu till tidningen Automobilwoche att han inte gillar Teslas satsning:

- Framtiden för en laddinfrastruktur bygger på standardisering. Precis som med bensinstationer behöver vi ett laddsystem för alla tillverkare. Det minskar kostnaden för infrastrukturen, men det är också bekvämast för kunderna.

Boschs vd Volkmar Denner säger till samma tidning att det skulle vara ekonomiskt vansinne om varje biltillverkare satsade på ett eget laddsystem. Han menar att tekniken finns för ett Europatäckande laddnätverk, vi behöver bara utveckla det.

Daimler använder batteriteknik från Tesla i exempelvis elbilen Smart EV, batterier som Tesla i sin tur köper av Panasonic.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt