Då presenterar Tesla sin el-pickup

2019-11-07 10:15  
Snart presenterar Tesla sin elektriska pickup, lovar Elon Musk på Twitter. Foto: Yichuan Cao/Sipa USA

Efter lång väntan står det nu klart. Senare i november presenterar Tesla sin el-pickup.

Elon Musk själv kallar Teslas kommande elektriska pickup för ”Cybertruck”. Skälet är att den ska vara som något hämtat från Blade Runner. Snart kan vi själva bedöma.

Väntan har varit lång, och svenska Simone "Queen of Shitty Robots" Giertz har hunnit emellan med att bygga om sin Tesla Model 3 till en el-pickup som hon kallar Truckla. Men nu berättar Elon Musk på Twitter att en Tesla-tillverkad el-pickup presenteras 21 november, i designstudion i Los Angeles, skriver The Verge.

Enligt Elon Musk har pickupen en ”hjärtstoppande” design med en prestanda överlägsen en Porsche 911 i sitt grundutförande.

Läs mer: Simone Giertz byggde om sin Tesla Model 3 till en pickup

Han har berättat att den nya bilmodellen ska ha plats för sex personer och en räckvidd på mellan drygt 640 och 800 kilometer i sitt dyraste utförande. Priset beräknas börja runt 50 000 dollar i USA, närmare 500 000 svenska kronor i dagens penningvärde.

Ania Obminska

Mer om: Tesla Pickup

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt