Då har den eldrivna folkabussen VW ID Buzz premiär

2022-01-07 11:53  

Det är fortsatt snålt med fakta om den batteridrivna folkabussen. Men nu har VW:s vd avslöjat när ID Buzz har världspremiär.

Volkswagen började marknadsföra sin batteridrivna folkabuss i modern tappning under 2021. I somras byggdes produktionslinan i Hannover-fabriken om för ID Buzz, och under slutet av året öppnade man för förbokningar.

Via Twitter har Volkswagens vd Herbert Diess nu berättat att premiären för ID Buzz är satt till den 9 mars i år. Trots att datumet ligger nära i tiden är VW fortsatt snåla med informationen om bussens prestanda.

Läs mer: Nu går elektriska folkabussen att förboka

Bildtext: VW-bussen kommer i två versioner, för persontransporter samt ID Buzz Cargo, en liten skåpbil. Foto: Volkswagen

Det vi vet är att fordonet baseras på VW:s MEB-plattform för elbilar, och att bussen kommer i två versioner. Dels den vanliga för persontransporter – som får flexibla säten och sidoskjutdörrar.

Dels som ID Buzz Cargo, ett skåp för transporter, som enligt tillverkaren ska erbjuda mer lastutrymme än VW Caddy, men mindre än deras Transporter.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt