Chevrolet väljer Apples röststyrning

2012-11-27 13:49  
Via Bluetooth kan Apples Iphone kommunicera med bilen infotainmentteknik genom röststyrningsprogrammet Siri. Foto: GM

Flera av de nya bilmodeller som Chevrolet släpper ut nästa år får Apples röststyrningsteknik Siri som standardutrustning.

General Motors, som tillverkar Chevrolet, meddelade i dag på bilmässan i Los Angeles att bilmodellerna Spark och Sonic kommer att få röststyrningstekniken Siri från Apple som standardutrustning.

Apples system kopplas ihop med GMs infotainmentsystem My Link. Kunder som har en nyare Iphone från Apple kan genom röstkommandon ringa upp personer som finns i telefonboken, diktera röstmeddelanden, välja mellan radio eller lagrad musik i mobilen. Mobiltelefonen kopplas ihop med bilens underhållningssystem via Bluetooth. Föraren ska på så sätt kunna utnyttja mobilens olika tjänster utan att behöva ta blicken från vägen och fingra på mobiltelefonen under färd.

De båda bilmodellerna Chevrolet Spark och Sonic är mindre och billigare modeller. GM poängterar att man verkligen månar om småbilskunderna när man väljer att introducera röststyrningstekniken i dessa bilar i stället för i lyxmodeller. Uppskattningsvis 90 procent av de potentiella kunderna till dessa mindre bilar är innehavare av smarta mobiler.

Siri finns ännu inte för svenska språket.

Håkan Abrahamson

Mer om: Iphone GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt