Chevrolet tillbaka som lastbil

2015-06-16 09:02  
Sex modeller baserade på Isuzus N-serie ska säljas som Chevrolet. Här modellen 4500 med crewcabhytt. På USA-marknaden erbjuds bilarna med bensindrivna V8:or. Foto: GM

Chevrolet kommer tillbaka som lastbilsmärke i den medeltunga klassen efter ett uppehåll på sju år.

I ett samarbete med japanska Isuzu återvänder nu Chevrolet som lastbilsmärke i den medeltunga klassen. Det handlar om frambyggda bilar med liten eller stor hytt, s k crewcab.

Från nästa år kommer GM att sälja sex olika modeller som baseras på Isuzus N-serie, men som får Chevrolets varumärke. Som motoralternativ erbjuds antingen en bensindriven V8 på 6 liter från GM eller 3-liters eller 5,2 liters turbodieslar från Isuzu.

Bilarna kommer ut på marknaden nästa år efter ett uppehåll på marknaden på sju år. Verksamheten stängdes i samband med GMs konkurs 2009. Dessa lastbilar byggdes i USA.

GM meddelar att man kan tänka sig ytterligare samarbetsprojekt med Isuzu, som man har samarbetat med under en lång rad år. Under en period ägde dessutom GM 49 procent av Isuzu, men sålde det sista innehavet 2006. Enligt Reuters ville GM åter igen köpa en kontrollpost i Isuzu 2012, en affär som dock avvisades av Isuzu.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Mer om: Isuzu lastbil

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt